Festival des Nuits Cajun et Zydeco à Saulieu

Louisiana in al haar glorie

02/08/2018 - 05/08/2018

In augustus van elk jaar zet Bayou Productions de Amerikaanse staat Louisiana in het zonnetje, in de Bourgondische stad Saulieu. 'Cajun'- en 'zydeco'-muziek, dans- en muziekcursussen, films uit Louisiana, lokale gastronomie. Alle ingrediënten om de cultuur van de meest Franstalige Amerikaanse staat te ontdekken!

Klein Franstalig Amerika


Sinds 1993 organiseert Bayou Productions de 'Nuits Cajun et Zydeco' in Saulieu: een festivalwaarin Louisiana centraal staat, haar muziek, dans,film en gastronomie.

Elk jaar aan het begin van augustus herinnert dit festival op een gezellige manier aan het historische verleden dat Frankrijk met deze Amerikaanse staat verbindt. Het doel is om de Franstalige cultuur van Louisiana bekend te maken, te bevorderen en in stand te houden.

Voor niet-ingewijden: 'cajun' en 'zydeco' zijn muziekstijlen uit Louisiana, geïnspireerd op Franse, Ierse en Creoolse muziek. Cajun lijkt veel op country en western. Zydeco is vooral beïnvloed door rhythm-and-blues.Een uitgebreid, feestelijk programma


Het festival start op donderdag met een filmnacht. Tijdens deze nacht worden er films vertoond die gaan over de muziek, geschiedenis en cultuur van de regio.

Op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag worden er gratis dansfeesten georganiseerd. Op zaterdag is er een danscursus (two-step, walsen, dansfiguren…) en muziekcursussen voor vele instrumenten (accordeon, viool, gitaar, wasbord et triangel). Wat gastronomie betreft: de festivalgangers kunnen tijdens het hele festival de Creoolse en Cajunspecialiteiten proeven.

Elk jaar trekt dit in Europa unieke evenement duizenden liefhebbers van cajun en zydeco, die deze feestelijke momenten graag willen meemaken.


Nuits Cajun de Saulieu
Espace Jean Bertin et Marché Couvert - Rue de la Gare - 21210 - SAULIEU -
02/08/2018 - 05/08/2018
http://www.bayouprod.com
bayou.productions@orange.fr
06 08 53 88 75

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook