Hét festival op het gebied van traditionele muziek en dans

21/08/2020 - 23/08/2020

Elk jaar in augustus is het Fête de la Vielle in Anost het hoogtepunt voor liefhebbers van traditionele muziek Vier dagen lang worden een tiental concerten en dansfeesten georganiseerd, waarbij wordt gespeeld op instrumenten als de doedelzak, de accordeon en de draailier. Daarnaast wordt er geïmproviseerd in bars en restaurants. Een feest om niet te missen!

Diverse concerten en jamsessies


Elk jaar in augustus weerklinken in Anost de geluiden van doedelzakken, violen, trekharmonica's en draailieren. Het dorp viert namelijk gedurende 4 dagen het Fête de la Vielle: een festival gewijd aan traditionele muziek en dans.

Er staan veel concerten, dansfeesten en voorstellingen op het programma, verlevendigd door honderden musici en bands uit de regio (of van elders!). Daarnaast zijn er twee open podiums, een gelegenheid voor de artiesten om samen een gemeenschappelijk repertoire te spelen, van welke generatie ze ook zijn. Bovendien organiseert het Fête de la Vielle een wedstrijd voor jong talent en een kennismakingsworkshop voor kinderen van 8 tot 16 jaar.

En al die mensen, die elkaar ontmoeten zetten elkaar ook aan tot improvisaties van muziek en dans in de straten, bars en soms zelfs bij mensen thuis. Een bijzonder gezellig moment!Een van de beste traditionele festivals


Tegenwoordig wordt het evenement tot de grootste traditionele muziek- en dansfestivals van Frankrijk gerekend, samen met het Festival Interceltique in Lorient en de Rencontres Internationales de Luthiers et Maîtres-Sonneurs in Saint-Chartier.

Vijfendertig jaar geleden kwamen er vierhonderd toeschouwers op het allereerste Fête de la Vielle af, tegenwoordig zijn het er meer dan 20.000 afkomstig uit de hele wereld!


ANNULÉE 43e Fête de la Vielle
Au bourg - 71550 - ANOST -
21/08/2020 - 23/08/2020
03 85 82 72 50
ugmm@wanadoo.fr
http://www.ugmm.org

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Festival grands crus de Bourgogne
Wijn en muziek in de schijnwerpers ...

Meer informatie

Louhans Glorieuses Bresse
Beloning voor unieke vakkennis ...

Meer informatie

Musicales-en-Auxois_Yialo-Yialo-Cecile-Petagna
De geschiedenis van de muziek vanuit een nieuw perspectief ...

Meer informatie