Pardon des Mariniers à Saint-Jean-de-Losne

Feest voor de binnenvaart!

15/06/2019 - 16/06/2020

Elk jaar, al meer dan 40 jaar, viert het stadje Saint-Jean-de-Losne in juni een groot traditioneel feest ter ere van de binnenvaart en de rivierberoepen. Een weekend lang staat van alles op het programma: plechtigheden zoals de inzegening van de boten, maar ook veel vermaak en activiteiten voor het grote publiek.

Eerst het Pardon, daarna het plezier


Elk jaar viert de stad de Saint-Jean-de-Losne het traditionele feest 'Pardon des Mariniers' in het derde weekend van juni. Na een hoogmis in de haven zegent de priester van de stad de vele scheepsrompen, die voor de gelegenheid rijkelijk zijn versierd.

Toeschouwers die geïnteresseerd zijn kunnen vervolgens kennismaken met de rivierberoepen die tegenwoordig nog steeds bestaan: sluiswachter, binnenvaartschipper, havenwerker, molenaar... een goede gelegenheid om deze wereld beter te leren kennen.

Het hele weekend lang wordt er nog veel meer georganiseerd in een gezellige sfeer: een wereldkampioenschap wrikken (roeien met één riem), een botenshow en een kermis!Een stukje cultuur en geschiedenis…


Wist u dit? Het 'Pardon des Mariniers' was ooit een religieus feest dat werd gegeven ter ere van zeelui voorafgaand aan hun grote reizen naar verre zeeën. In 1970 werd het feest opnieuw tot leven gewekt in Saint-Jean-de-Losne om de activiteit in de haven te bevorderen.

Saint-Jean-de-Losne ligt bij de samenloop van de Saône, het Bourgondisch Kanaal en het Rhône-Rijnkanaal en is de grootste Franse plezierhaven in het binnenland. Het is ook het kleinste stadje van Frankrijk met slechts 36 hectare grond en 20 hectare water.


Pardon des Mariniers
Quai - National - 21170 - SAINT-JEAN-DE-LOSNE -
15/06/2019 - 16/06/2020

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Festival grands crus de Bourgogne
Wijn en muziek in de schijnwerpers ...

Meer informatie

Louhans Glorieuses Bresse
Beloning voor unieke vakkennis ...

Meer informatie

Musicales-en-Auxois_Yialo-Yialo-Cecile-Petagna
De geschiedenis van de muziek vanuit een nieuw perspectief ...

Meer informatie