Les Montgolfiades à Chalon-sur-Saône

Een weekendje weg in een luchtballon

29/05/2020 - 01/06/2020

Elk jaar tijdens het Pinksterweekend wordt de hemel van Chalon-sur-Saône overstroomd met een wolk van luchtballonnen in alle kleuren. Het is het evenement 'Montgolfiades'. Op het programma: wedstrijden tussen ballonvaarders, luchtdoop, luchtacrobatiek, spelletjes, muziek. Groot en klein kijkt zijn ogen uit!

Spektakel, sport en solidariteit


Tijdens de in 1989 opgerichte Montgolfiades komen elk Pinksterweekend meer dan 50 ballonvaarders uit heel Europa samen in Chalon-sur-Saône.

Drie dagen lang nemen de luchtkunstenaars het voor de ogen van duizenden verblufte toeschouwers tegen elkaar op tijdens sportieve én solidaire wedstrijden. Traditiegetrouw wordt het evenement georganiseerd in samenwerking met liefdadigheidsinstellingen. Een aantal ballonnen wordt speciaal aangepast voor personen met beperkte mobiliteit.

Vanaf de weide 'Saint-Nicolas' hebben alle toeschouwers de gelegenheid om zelf eens met een luchtballon mee te vliegen. Een unieke gelegenheid om de panorama's van de Côte Chalonnaise vanuit de lucht te bekijken.Een feestelijke zondag


Zondagmiddag wordt, nog steeds op de weide 'Saint-Nicolas', allerlei vermaak voor bezoekers aangeboden. Luchtacrobatiek, parachutesprongen, dansvoorstellingen.. en niet te vergeten het magische spektakel van alle gezamenlijk opstijgende ballonnen!

Kinderen kunnen zich gratis vermaken met schaalmodellen van luchtballonnen op afstandsbediening, opblaaskastelen, schmink- en schilderworkshops, clowns, goochelaars enz.

Een bijzondere ervaring!


De luchtballonvaarders en hun ballonnen krijgen elk jaar onderdak aangeboden van de wijnbouwers van de Côte Chalonnaise. Zij bieden hen een onderdak en maaltijden aan en laten hen kennismaken met de wijnen van hun dorpjes. Ook iets voor u misschien?


Festival de Montgolfières de Chalon-sur-Saône et de la Côte Chalonnaise - Copie
Prairie Saint-Nicolas - 71100 - CHALON-SUR-SAONE -
29/05/2020 - 01/06/2020
montgolfiades71@orange.fr
06 89 65 03 19
06 89 04 24 95
http://www.montgolfiades71.com
https://reservation.bourgogne-du-sud.com/resa/fr/montgolfiades/montgolfiades.html

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Anost festival
Diverse concerten en jamsessies ...

Meer informatie

Louhans Glorieuses Bresse
Beloning voor unieke vakkennis ...

Meer informatie