Religieuze muziek in de Yonne

22/08/2019 - 25/08/2019

In Bourgondië heeft religieuze muziek een eigen festival! Eind augustus vinden in Vézelay en de omliggende gemeentes namelijk Rencontres musicales de Vézelay plaats. Een festival dat kunst, architectuur en betoverende ontdekkingen combineert, middenin het departement Yonne.

Een programma van hoge kwaliteit


In Bourgondië wordt het eind van de zomervakantie met muziek gevierd. De Rencontres musicales de Vézelay is één van de kunstevenementen in de regio die u niet mag missen. Vier dagen lang weerklinken er concerten op de mooiste locaties van Vézelay, Avallon, Asquins en Saint-Père.

Dit evenement dankt zijn succes voor een groot deel aan het programma, dat klassieke werken combineert met hedendaagse composities. De concerten worden in kerken gegeven door de grootste vertolkers van religieuze muziek.


Gedurende het festival worden er 10 concerten georganiseerd op schitterende locaties, rijk aan geschiedenis en met een uitzonderlijk goede akoestiek:

  • de basiliek Sainte-Marie-Madeleine de Vézelay, uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO, een meesterwerk van Bourgondische romaanse kunst uit de 12e eeuw;

  • de kerk Saint-Jacques d’Asquins, die op de route van Santiago de Compostella ligt, evenals Vézelay;

  • de kerk Notre-Dame-de-Saint-Père, een in flamboyante gotische stijl tussen de 12e en de 15e eeuw gebouwde kerk;

  • de stiftskerk Saint-Lazare-d’Avallon, een kerk in romaanse stijl die versierd is met de tekens van de dierenriem.


Een feest voor het hele gezin


Ondanks het feit dat de concerten van de Rencontres musicales de Vézelay in de avond plaatsvinden, wil dat niet zeggen dat er overdag geen muziek is,

In de uren voor 21 uur kunt u:

  • naar wijnproeverijen (uiteraard met mate) van de wijnen uit de streek;

  • luisteren naar gratis concerten die op straat worden gegeven;

  • tijdens een wandeling kennismaken met het historische erfgoed en de natuur van de deelnemende steden... op muziek (natuurlijk!)

En vlak voor het grote avondconcert geven muziekworkshops u alle informatie om de werken die gespeeld zullen worden beter te begrijpen (context waarin de geschreven zijn, analyse van de schrijfwijze...).


20e Rencontres Musicales de Vézelay
Cité de la Voix - 4, rue de l'hôpital - 89450 - VEZELAY -
22/08/2019 - 25/08/2019
http://www.lacitedelavoix.net/programme-des-rencontres/
03 86 94 84 40

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook