Beroemde muziekstukken in Bourgondië

10/07/2020 - 02/08/2020

In Beaune staat de maand juli in het teken van barokmuziek. Er is namelijk een muziekprogramma vol opera's, concerten en recitals. De concerten worden gegeven in een unieke historische omgeving: de Hospices van Beaune.

Een schat aan barokmuziekIn alle weekenden van de maand juli verwelkomen Bourgondië en de beroemdste historische monumenten van Beaune u om de grootste operacomponisten te leren kennen of opnieuw te ontdekken.
Sinds 1983 betoont de hoofdstad van de Bourgondische hertogen op deze manier eer aan musici die hun sporen in de geschiedenis hebben achtergelaten. Op het programma staan zowel beroemde opera's als ten onrechte in de vergetelheid geraakte pareltjes.


Een festival van Europese allureBeroemde orkestdirigenten en jonge virtuozen worden in Beaune uitgenodigd en leveren hun bijdrage aan de verbreiding van barokmuziek in Europa. Tijdens dit evenement worden de talenten van de toekomst ontdekt. Bovendien draagt het bij aan het buiten Frankrijk bekendmaken van de werken van o.a. Rameau, Bach, Lully en Händel.


Romaanse architectuur in combinatie met barokmuziekTijdens het festival kunt u ook de meesterwerken van de romaanse architectuur in Bourgondië ontdekken. De concerten worden namelijk gegeven op de binnenplaats of in de 'Salle des Pôvres' van de Hospices van Beaune of in de basiliek Notre-Dame.
Een betoverend kader om niet alleen Beaune, de hoofdstad van de Bourgondische wijnen, maar ook een uitgebreid muzikaal repertoire, op waarde te leren schatten.


Festival International d'Opéra Baroque & Romantique de Beaune - ANNULATION
Hospices de Beaune et Collégiale Notre-Dame - 1 rue de l'Hôtel Dieu - BEAUNE -
10/07/2020 - 02/08/2020
http://www.festivalbeaune.com
festival.beaune@orange.fr
03 80 22 97 20

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook