Een combinatie van het wereldse en het religieuze

01/09/2018 - 30/09/2018

Het festival Musiques en voûtes combineert kamermuziek met de architectonische rijkdom van Bourgondië. Van eind augustus tot eind september weerklinken de instrumenten van beroemde musici in de mooiste kerken van Bourgondië.

Een festival in het teken van ontdekkingenElk jaar neemt het festival Musiques en voûtes zijn intrek in de religieuze gebouwen van Bourgondië. Voor elke nieuwe editie worden acht steden geselecteerd, verspreid over de vier departementen van de regio. In totaal zijn al op meer dan 100 bijzondere locaties concerten gegeven.
En het doel van dit evenement? De rijkdom en diversiteit van het Bourgondisch erfgoed onder de aandacht brengen, en tegelijkertijd een groot publiek kennis laten maken met kamermuziek.


Vertolkers van internationalefaamHet Quatuor Manfred, een ensemble van wereldwijd bekende musici, staat aan de basis van het festival Musiques en voûtes. Sinds halverwege de jaren '90 doet deze groep, bestaande uit twee violen, een altviool en een cello, een beroep op kamermuziekformaties uit de hele wereld.

Maar het festival Musiques en voûtes is meer, namelijk:
  • voordrachten over muziek en muziekwetenschap;


  • rondleidingen in de kerken van de acht Bourgondische gemeentes waar het evenement plaatsvindt.


Ontdek de betovering van de grote werken van Beethoven, Schubert, Mozart, Brahms enz. op locaties met een rijke geschiedenis. Voor momenten van puur plezier om met uw gezin van te genieten.


Festival Musiques en voûtes
Côte d'Or - Côte-d'Or - 21150 - ALISE-SAINTE-REINE -
01/09/2018 - 30/09/2018
03 80 67 11 22

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Rencontres-musicales-Vezelay_2017
Een programma van hoge kwaliteit ...

Meer informatie

Festival-film-policier-Beaune_generique
Films, sterren en rode lopers ...

Meer informatie

AFFICHE-74e-Saint-Vincent-Tournante-2018-BD
het feest Saint-Vincent tournante van de wijnbroederschap Confrérie des Chevaliers du Tastevin...

Meer informatie