Festival Les Zaccros d’ma rue à Nevers

Tijd voor feest en plezier!

Elk jaar in juli beleeft de stad Nevers een invasie van circusgenootschappen, musici, zangers en cabaretiers, de een nog grappiger dan de ander. Tijdens hun voorstellingen staan vermaak, gezelligheid en verrassingen op het programma. Het aantal bezoekers van dit evenement neemt elk jaar toe.

Een groot straatkunstenfestivalLes Zaccros d’ma rue ontstond in 2000 en vindt jaarlijks in juli plaats in de straten van Nevers en in de omliggende gemeentes. Circus, concerten, visuele spektakels... het programma van dit festival is bovenal drukbezocht, heel gevarieerd en feestelijk. Iedereen vindt er zijn eigen plekje (toeschouwers en artiesten van 7 tot 77 jaar).
Met meer dan 200 (meestal gratis) voorstellingen in één week heeft het festival geleidelijk nationale en internationale bekendheid gekregen

Krankzinnige ontmoetingenLes Zaccros d’ma rue heeft niet alleen een divers programma, maar laat bezoekers ook verbaasd staan met zijn fantasievolle en onweerstaanbare karakter. Inderdaad hebben de meeste voorstellingen kop noch staart. Dat is verrassend, grappig en laat niemand onverschillig! Zo heeft het publiek in 2011 bijvoorbeeld Frichti Concept mogen ontdekken: een vreemd stel gewapend met huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, dat dans en figurentheater met elkaar combineert.

Evenementen die u niet mag missenLes Zaccros d’ma rue is op zichzelf al een must, maar dit geldt met name ook voor twee andere evenementen:
  • de grote parade van professionele artiesten en publiek op zondag. Iedereen is gekostumeerd;

  • de ongelooflijke finale op 14 juli, met een muzikale vuurwerkshow die telkens enkele duizenden toeschouwers trekt.


Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Festival grands crus de Bourgogne
Wijn en muziek in de schijnwerpers ...

Meer informatie

Louhans Glorieuses Bresse
Beloning voor unieke vakkennis ...

Meer informatie

Musicales-en-Auxois_Yialo-Yialo-Cecile-Petagna
De geschiedenis van de muziek vanuit een nieuw perspectief ...

Meer informatie