Foire internationale et gastronomique de Dijon

Een beurs rondom goede smaak

06/11/2020 - 15/11/2020

Elk jaar wordt in november gedurende twee weken de Foire internationale et gastronomique (internationale en gastronomische beurs) van Dijon gehouden. Een groot evenement in Bourgondië dat altijd enkele honderdduizenden bezoekers trekt, met name de liefhebbers van gezelligheid en lekker eten..

Koninkrijk van de smaak…


Al meer dan 80 jaar verwelkomt Dijon 15 dagen lang het grootste evenement van Bourgondië, zowel op economisch gebied als wat betreft bezoekersaantallen. De Foire internationale et gastronomique trekt jaarlijks een publiek van meer dan 200.000 personen en 600 exposanten.
Een beurs die uniek is in zijn soort en – zoals de naam al aangeeft – eer bewijst aan goede producten uit de eigen streek. Een derde van de exposanten is afkomstig uit de volgende sectoren:
  • de landbouwsector en de voedingsindustrie (boeren, wijnbouwers, …) ;

  • de culinaire sector (specialiteitenrestaurants)


  • Een perfecte gelegenheid om heerlijke hapjes te proeven terwijl u kennismaakt met de dynamiek van de beroepen in deze sectoren...


een feest voor uw smaakpapillen!


Elk jaar wil de Beurs het publiek kennis laten maken met:
  • een land dat eregast is en een presentatie geeft van zijn gastronomie, ambachtskunst, culinaire specialiteiten en folklore;


  • activiteiten en vermaak rondom koken: workshops, wedstrijden, proeverijen, educatieve tentoonstellingen…]


En in het 'Restaurant des Saveurs' (het 'restaurant van alle smaken') bereidt een brigade van tien chef-koks Bourgondische menu's op basis van streekproducten.

Een garantie voor kwaliteitDe Foire internationale et gastronomique van Dijon heeft het keurmerk 'Foires de France'. Deze eervolle onderscheiding wordt toegekend aan beurzen die draaien om:
  • ontdekken (hier van de streken van Frankrijk en elders);


  • gezelligheid;


  • de authenticiteit van de tradities die er vertegenwoordigd zijn.


ANNULE - Foire internationale et gastronomique de Dijon
Parc des Expositions - 2 entrées : avenue des Grands Ducs d'Occident et rue Léon Mauris - 21000 - DIJON -
06/11/2020 - 15/11/2020
03 80 77 39 00
contact@dijon-congrexpo.com
http://www.foirededijon.com/

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook