Barok in de Côte d’Or

29/03/2018 - 14/09/2018

De eerste twee weken van augustus bruist het hart van Bourgondië op het ritme van de Musicales en Auxois. Een kleurrijk festival dat opera combineert met regionaal erfgoed, zowel historisch als natuurlijk.

De geschiedenis van de muziek vanuit een nieuw perspectiefBegin augustus vindt Musicales en Auxois plaats, een muziekfestival dat bezoekers kennis laat maken met de mooiste werken uit de barok. Zo leert een steeds breder publiek de vergeten muziekstukken van Purcell, Händel, Bach enz. waarderen. De uitgenodigde musici delen het plezier waarmee ze oude muziek of moderne stukken interpreteren gul met hun publiek. Traditionele zang, koren en polyfone muziek gaan hand in hand met opera's en oratoria: voor elke muziekliefhebber een genot om naar te luisteren.

Concerten in een middeleeuwse omgevingIn de vallei van de Auxois wordt dit festival gevierd in een perfect bewaard gebleven historische en natuurlijke omgeving:
  • de basiliek Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay, een romaans gebouw uit de 12e eeuw;


  • de stiftskerk van Thil middenin het regionaal natuurpark van de Morvan en die van Semur-en-Auxois, twee kerken die de flamboyante gotiek van Bourgondië illustreren;


  • het kasteel van Commarin, een architectonisch juweel uit de 14e eeuw, en het kasteel van Mont-Saint-Jean waarvan de donjon nog bewaard is gebleven;


  • de kerk van Flavigny in het centrum van middeleeuwse stadsdeel;


  • en diverse herenhuizen.


Escapades et Festival Musicales en Auxois
Divers lieux de l'Auxois - Divers lieux de l'Auxois - 21140 - SEMUR-EN-AUXOIS -
29/03/2018 - 14/09/2018
06 62 09 78 68
musicalesenauxois21@gmail.com
http://musicalesenauxois.wix.com/musicalesenauxois

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook