Rit te paard van Bibracte tot Alesia

Een ontdekkingsreis te paard in de voetsporen van Vercingétorix

Houdt u van paardrijden? Laat u dan verleiden tot een reis door het Bourgondische verleden! Vanaf de berg Beuvray hobbelt u met uw rijdier over bewegwijzerde routes tot aan de poorten van Alesia. Een verrassend traject waar natuur en archeologie elkaar afwisselen, in de voetsporen van de Galliërs...

Een fantastische rit over historische paden


De 120 kilometer lange route 'Bibracte-Alésia' nodigt ruiters uit om terug te gaan naar de Gallo-Romeinse tijd. Dit bewegwijzerde parcours volgt het traject dat Vercingétorix en zijn troepen in 52 v. Chr. aflegden om de strijd aan te gaan me Julius Caesar.
Op dit ongewone pad te midden van de bossen en heuvels van de Morvan valt u van de ene verrassing in de andere. Vanaf het oppidum van Bibracte-Mont-Beuvray et het archeologisch museum gaat u richting Saulieu om de basiliek Saint-Andoche te bewonderen.
Hierna passeert u het kasteel Vic-sous-Thil en verderop steekt u het Bourgondisch Kanaal over naar Flavigny-sur-Ozerain. Deze burcht met zijn versterkingen mag zich tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk rekenen. Tot slot ontdekt u het Museoparc van Alésia, een informatiecentrum waar de belegering van het gebied door Julius Caesar tot leven wordt gewekt. Vanaf dat punt kunt u de overblijfselen van het oude centrum en een Gallo-Romeinse villa bezichtigen.


Een route die geliefd is bij ervaren wandelaars


De Bibracte-Alésia, uitgezet door het Comité national du tourisme équestre (nationaal comité voor paardentoerisme) is geschikt voor gevorderde ruiters. Het is aan te bevelen om de route voor vertrek zorgvuldig uit te stippelen.
Langs de hele route vindt u kampen, aangepaste overnachtingsmogelijkheden en voorzieningen met het label 'Centre de tourisme équestre' (centrum voor paardentoerisme). U wordt er ontvangen door gekwalificeerde professionals die rijpaarden te huur aanbieden of uw rijpaard kunnen verzorgen...


Centre d'interprétation du MuséoParc Alésia
1 route des Trois Ormeaux - 21150 - ALISE-SAINTE-REINE -
http://www.alesia.com
contact@alesia.com
03 80 96 96 23
Association Départementale de Tourisme Equestre
1546 rue du Troncy - 71600 - NOCHIZE -
tourisme.equestre.bfc@gmail.com
  • Comité Régional du Tourisme Équestre
    website of the horse-riding Tourism Centres
    Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Montgolfiere-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Ontdek onvergetelijke vergezichten ...

Meer informatie

Grande-Traversee-du-Morvan-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Smalle paden en hoogteverschillen middenin het bos ...

Meer informatie

Sport-d-eau-vive-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Bedwing snelle stromen middenin de natuur ...

Meer informatie

Voile-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Een idyllische omgeving voor natuurliefhebbers...

Meer informatie