De Grande Traversée du Morvan op de mountainbike

Een sportieve route tussen bosrijke heuvels en cultureel erfgoed

De Grande Traversée du Morvan, die van de Yonne tot de Saône-et-Loire loopt, laat het hart van mountainbikers sneller kloppen. Een zeer goed aangelegd parcours waarlangs de schoonheid van ongerepte en beschermde natuur in een regio met laaggebergte goed zichtbaar is. Tijdens uw tocht wordt u ook nog getrakteerd op interessante historische bouwwerken.

Smalle paden en hoogteverschillen middenin het bos


De Morvan, paradijs voor sportieve natuurliefhebbers, is het grootste Franse mountainbikegebied van de VTT-FFC (Franse wielerbond). Tussen Avallon en Autun bevindt zich de Grande Traversée du Morvan (GTM), een bewegwijzerd traject van 330 kilometer door prachtige landschappen. In deze regio, die sinds 1970 een officieel 'regionaal natuurpark' is, vindt u groene heuvels afgewisseld met diepe valleien..
Langs deze route, die rijk is aan weidse uitzichten en hoogteverschillen, zult u onvergetelijke plekjes ontdekken: het bos van Breuil-Chenu, de rotsen van Carnaval tot Uchon, de berg Beuvray en haar beukenbos en de grote meren van de Morvan (Settons, Crescent, Saint-Agnan, Chamboux).
Op het hele traject kunnen liefhebbers hun hart ophalen aan de rijkdom van de regionale architectuur (het middeleeuwse stadje Avallon, de abdij van Pierre-qui-Vire, het kasteel van Chastellux, het parkhuis in Saint-Brisson).

Een toegankelijke route met een uitgebreide dienstverlening


De Traversée duurt een week en is erkend door de Franse Wielerbond. Als u het in uw eigen tempo wilt doen, kunt u ook kiezen voor een kortere route van een weekend of een dag. De TER (trein) of pendelbussen brengen u bij de aangegeven routes of bij uw vertrekpunt. Langs de route zijn diverse plekken aanwezig waar u uw mountainbike kunt wassen en uw banden kunt oppompen.
Tot slot: Langs de route vindt u tijdens het fietsen van de Traversée diverse accommodaties en restaurants, die samenwerken met de GTM. Ze ontvangen u graag voor een rust- of snackpauze!


Vélo Morvan Nature
Maison du Parc - 58230 - SAINT-BRISSON -
http://www.velomorvannature.fr/
03 86 78 71 77
  • Le Morvan en VTT
    Consultez le site dédié au VTT dans le Morvan
    Read more
  • Vidéo
    La Grande Traversée du Morvan en VTT lors de l'inauguration.
    Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Peche-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
De Saône, de ideale rivier om grote vissen te vangen ...

Meer informatie

Fluvial-Canal-Nivernais-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Groen tochtje over het kanaal van Nivernais ...

Meer informatie

Cheval-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Een fantastische rit over historische paden ...

Meer informatie

Montgolfiere-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Ontdek onvergetelijke vergezichten ...

Meer informatie