Ontdek Het Bourgondische erfgoed

Toeristische routes zijn uw leidraad voor mooie ontdekkingstochten in alle vier de departementen. De regio Bourgogne, vol verrassende bezienswaardigheden, nodigt uit tot een kennismaking met opmerkelijk historisch erfgoed te midden van groene natuur.

Vézelay. Crédit A. Doire / Bourgogne Tourisme

 

Bekijk het religieuze erfgoed

Te midden van spiritueel Bourgondië voelt u de serene sfeer van belangrijke plaatsen van het christendom. Deel de filosofie van de monniken van de abdijen van Cluny en Citeaux... Toer rond en u zult opmerkelijke romaanse kerken aantreffen, zoals die van Tournus.

Zoek religieus erfgoed
Sully. Crédit A. Doire / Bourgogne Tourisme

 

Bezoek kastelen en monumenten

Ontdek de geschiedenis van Bourgondische gebouwen, van de middeleeuwen tot de renaissance. Kies voor de middeleeuwse werf van Guédelon, de Kastelenroute in de Saône-et-Loire of het Paleis van de Hertogen van Bourgondië. De regio nodigt uit een reis terug in de tijd te maken..

Zoek de kastelen
MBA. Crédit A. Doire / Bourgogne Tourisme

 

De musea ontdekken

Van de graven van de Hertogen van Bourgogne tot het leven van vroeger van de boeren uit de Bresse, van de indrukwekkende bronzen vaas van Vix tot het subtiel beschilderde aardewerk van Nevers, van de uitzonderlijke schat van de kathedraal van Sens tot de fototoestellen van de geheime agenten van Chalon-sur-Saône: in de musea van de Bourgogne is er van alles te ontdekken.

Musea
Pleurants. Crédit A. Doire / Bourgogne Tourisme

 

In de voetsporen van de Bourgondische hertogen !

Welkom bij de Bourgondische hertogen en hun onderdanen! In 2014 wachten middeleeuwse steden en hertogelijke wijngaarden, gotische kerken en burchten op u voor twee jaar vol evenementen.

Meer weten