Inwijding in Bourgondische smaken

Als belangrijke streek van wijn en kookkunst verwent Bourgogne uw zintuigen. Laat u verleiden tot een kookles of wijnproeverij! In enkele uren zijn de beste Bourgondische smaken binnen handbereik...

Moutarde - Crédit : A.DOIRE - Bourgogne Tourisme

 

Crédit : A.DOIRE - Bourgogne Tourisme

Begin met lekkernijen

In Joigny opent sterrenchef Jean-Michel Lorain de deuren van zijn keuken uitgebreide en technische lessen. Bovendien wordt elke handeling op video opgenomen.

Langs het Canal de Bourgogne geniet u van cursussen in het kasteel van Ancy-le-Franc. In de oude keukens van het gerenoveerde kasteel gaat u zelf kokkerellen voordat u de vruchten van uw kookarbeid proeft! Op het menu: traditionele paté in korst met ongekende smaken of zoet-zoute gerechten...

Wissel af tussen kookkunst en wijnen

In Talant brengt voormalig sterrenchef Jean-Paul Thibert u de beginselen van authentieke smaken bij, met als extraatje een rondje op de markt van Dijon.

Op 2 minuten wandelen van het Paleis van de Hertogen van Bourgogne neemt u deel aan kookcursussen die voor iedereen geschikt zijn in l'Atelier des Chefs. In minder dan 1 uur bereidt u een tweegangenmenu, wat u daarna uiteraard zelf proeft! Op de kaart: Aziatische smaken of chocolade in al haar vormen!

Vervolgens, in de Ecole des vins de Bourgogne in Beaune,, wordt u vinoloog voor één dag en leert u de proefmethoden van een van de grootste wijnkenners. Bij Sensation Vin geven experts advies en uitleg tijdens een proeverij van 6 tot 12 wijnen.

'Vinoloog voor één dag, leer de proefmethoden van de grootste wijnkenners'

Ga door met wijnkunde

Vindt u de wereld van de wijn heel aantrekkelijk? In Pouilly-sur-Loire geniet u van een volledige inwijding in wijnproeven door een expert van het domein.

Eindig met lekkere trek

In Montceau-les-Mines, dicht bij Chalon-sur-Saône, deelt sterrenchef Jérôme Brochot zijn culinaire wereld met u... Van het kopen van producten op de markt tot de verwerking in de keuken van zijn restaurant Le France.

Ontdek de regio met ‘Gastronomie in de Bourgogne’ geschreven door Igmaar de HAAN