De seizoenen in Bourgogne

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

 

Lente

De natuur herstelt zich na een strenge winter. De wijngaard komt weer tot “bloei”, de kersenbomen, het koolzaad, de akelei en de krokussen krijgen weer kleur en wiegen zachtjes in de wind. De lente kondigt het seizoen van de festivals aan. Dit seizoen nodigt ook uit tot tochtjes langs de waterwegen, te voet of op de fiets, en tot het pikken van een terrasje en het profiteren van de charme van de Bourgogne.

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

 

Zomer

De natuur neemt de controle weer over. Het mooie weer nodigt ons uit het platteland te verkennen en een idyllische picknick te organiseren: bossen, wijngaarden, meren en rivieren vormen de mooiste speelterreinen om in de buitenlucht nieuwe energie op te doen. Fietsen, wandelen, ruitertochten, zwempartijen, kano en kajak, windsurfen, vissen of lekker borrelen op een terrasje... in de Bourgogne is de zomer eenvoudigweg betoverend!

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

 

Herfst

De bewoners van de Bourgogne zullen u zeggen dat dit de ideale periode is om met de routine te breken en van hun streek te genieten. De bossen en wijngaarden worden bedekt met een gouden kleed en de zon komt vaak om een hoekje kijken, alsof de zomer de speeltijd nog even wil verlengen. Het weer nodigt uit tot feesten. Tijdens deze unieke periode worden talrijke wijnevenementen georganiseerd, rijk aan traditie en gezelligheid

Crédit : A. DOIRE / Bourgogne Tourisme

 

Winter

Buiten wordt het koud, in de B&B’s, vakantiehuisjes, hotels en restaurants daarentegen, stijgt de temperatuur. Op weg naar de kerstbestemming of de wintersport vormt de Bourgogne een aangename tussenstop. Een welverdiende pauze in een streek die weet hoe gasten ontvangen moeten worden en u zin geeft om gauw - en voor een langere periode - terug te komen en kennis te maken met de andere seizoenen.