Toucy Jazz Festival

Het bruist en swingt in het departement Yonne!

20/07/2018 - 21/07/2018

Het Toucy Jazz Festival verlevendigt twee dagen lang de gemeente Toucy. Tijdens dit juliweekend vinden concerten en muziekexposities plaats, die op alle gezellige plaatsen van de stad worden georganiseerd.

Een muzikaal programma van hoge kwaliteit


Het Toucy Jazz Festival ontstond in 2008 op initiatief van Ricky Ford. Deze Amerikaanse saxofonist werd verliefd op de regio. Na de groten der aarde te hebben begeleid (van Duke Ellington tot Charles Mingus) besloot hij de jazzartiesten met wie hij bevriend was uit te nodigen in deze kleine gemeente van La Puisaye.

Het gevolg is dat internationaal befaamde musici hier uit liefde voor muziek samenkomen en grote concerten geven. Dankzij swing, zang en zigeunerjazz wanen bezoekers zich in de straten van New York of New Orleans.


Rondwandeling door Toucy


Het Toucy Jazz Festival bestaat niet alleen uit concerten in de avonduren, maar brengt bovendien alle straten van de stad tot leven met muziek. In restaurants, bars en galerijen zijn gratis jamsessies en improvisaties te beluisteren voor een gezellig moment bij een heerlijke maaltijd.

Tijdens het festival worden ook foto- en schilderijententoonstellingen rondom het thema Jazz gepresenteerd (andere passies van de organisator Ricky Ford), die de hele zomer toegankelijk blijven.


Toucy Jazz Festival
Parc de la Glaudonnerie - Rue des Montagnes - 89130 - TOUCY -
20/07/2018 - 21/07/2018
03 86 44 15 66
http://www.toucyjazzfestival.com

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

auberge-paradis_4449
Een uitgebreide keus aan culinaire gerechten...

Meer informatie

a2_hospices-beaune2
Een lange ziekenhuistraditie...

Meer informatie

France 1
Creativiteit en culinair raffinement ...

Meer informatie