D’Jazz Nevers Festival

Hét evenement voor swingliefhebbers

10/11/2018 - 17/11/2018

D’Jazz Nevers Festival is een evenement dat liefhebbers van jazz niet mogen missen! Elk jaar in november stromen bezoekers vanuit heel Frankrijk en het buitenland toe om te genieten van een ambitieus en feestelijk programma. Een gezellige sfeer is gegarandeerd!

Een prestigieus evenement


Oorspronkelijk was D’jazz Nevers een klein festival voor jazzliefhebbers, ontstaan in 1987. In de loop der jaren heeft het steeds meer bekendheid in de muziekwereld verworven en tegenwoordig is het uitgegroeid tot een groot, onontkoombaar evenement, een echt internationale bijeenkomst.
Gedurende zeven tot acht dagen in november kunnen bezoekers er vijfentwintig concerten van Franse en internationale musici beluisteren, met bekende misici en aankomende talenten . Elk jaar stroomt het publiek toe uit alle uithoeken van Frankrijk en het buitenland om te genieten van jazzmuziek en te feesten.

Een sterk merk en een krachtige identiteit


Dat dit festival tegenwoordig zo succesvol is, is vooral te danken aan het programma. Dat vertegenwoordigt de hedendaagse muziek, is een 'laboratorium' voor nieuwe muzikale ervaringen en laat muziekstukken horen die in de geschiedenis hun sporen hebben achtergelaten. Het festival heeft ook de ambitie om open te staan voor artiesten en bezoekers die afkomstig zijn uit andere disciplines en om met hen in contact te komen.
In november 2011 hebben bijvoorbeeld beroemde Amerikaanse en Europese musici opgetreden op D'jazz Nevers (Marc Ribot, Eddie Palmieri, Django Bates…). Er zijn concerten gegeven en is eer betoond aan Charlie Parker en Jimi Hendrix, maar zijn er ook uitstapjes gemaakt naar dans, theater en circus.


32ème D'Jazz Nevers Festival
Médiathèque Jean Jaurès Maison de la Culture Le Petit Théâtre - 58000 - NEVERS -
10/11/2018 - 17/11/2018
https://djazznevers.com/
03 86 57 00 00

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Saulieu journées gourmandes
Tour de France van lekkere smaken in maart ...

Meer informatie

Art-contemporain_-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »...

Meer informatie

http---bourgogne-du-sud.com-images-bdd-photos-100122-1-141380
"Smaakgenot aan tafel ...

Meer informatie