Festival du Film Policier à Beaune

Als beroemdheden rechercheur worden…

01/04/2020 - 05/04/2020

Elk jaar aan het einde van maart ontmoeten regisseurs, acteurs en schrijvers van detectives elkaar tijdens het Festival du Film Policier (ofwel het 'Festival van de misdaadfilm') in Beaune. De beste films in het genre worden vertoond, er zijn wedstrijden, ceremonies en er worden prijzen overhandigd. Een evenement van internationale allure dat u niet mag missen!

Films, sterren en rode lopers


Het Festival International du Film Policier, dat wordt georganiseerd in Beaune, is hét evenement voor liefhebbers van misdaadfilms. Elk jaar in de lente biedt dit festival vijf dagen lang een overzicht van de beste misdaadfilms uit heden en verleden . Het is ook een goede gelegenheid om op informele wijze bekende persoonlijkheden te ontmoeten, zoals scenarioschrijvers, regisseurs, acteurs en schrijvers.

Sinds dit festival in 2009 voor het eerst werd gehouden heeft het publiek al diverse beroemdheden kunnen spotten: de regisseurs Claude Chabrol, Bertrand Tavernier en James Gray en de topacteur Nick Cheung.Onderscheidingen voor de beste films


Het festival staat wereldwijd vooral bekend om zijn vele competities en prijsuitreikingen. Beste lange film, beste korte film of 'Sang neuf' ('nieuw bloed'), een onderdeel dat onderscheidingen uitreikt aan filmmakers die een frisse blik op de misdaadfilm bieden. Ook wordt er jaarlijks eer betoond aan een beroemdheid in de filmwereld die heeft bijgedragen aan de bekendheid van het genre.

De verschillende jury's bestaan uit professionals, journalisten en befaamde medewerkers van de internationale politie. De films die deelnemen aan de competitie worden een week voor aanvang van het festival bekendgemaakt.

Le Grand Prix du roman noir


Daarnaast overhandigt het festival jaarlijks de 'Grand prix du roman noir français' (prijs voor de beste Franse thriller) en de 'Grand prix du roman noir international' (prijs voor de beste internationale thriller). Beide prijzen worden uitgereikt door vijftien liefhebbers van het genre, die bekendheid genieten in de literaire- en filmwereld. De kwaliteit van de werken is het enige selectiecriterium.

Met dit evenement ondersteunt Beaune zijn positie als internationale hoofdstad van demisdaadfilm.


12e Festival International du Film Policier de Beaune
CGR Beaune - 13 bis boulevard Maréchal Joffre - 21200 - BEAUNE -
01/04/2020 - 05/04/2020
http://www.beaunefestivalpolicier.com
contact@festivalfilmpolicierbeaune.com
03 80 24 58 51
https://www.beaune-tourisme.fr/que-faire/agenda/11e-festival-international-du-film-policier-de-beaune-859165#booking

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_paray-le-monial-2
Een architecturaal manifest ...

Meer informatie

a2_hospices-beaune2
Een lange ziekenhuistraditie...

Meer informatie

Couron plat (2)
Bijzondere, geïnspireerde culinaire composities ...

Meer informatie

a3_chatillon
Een prinses van dertig jaar ...

Meer informatie