De Bourgondische Loire

Laatste ongerepte rivier van Europa

Wijnroutes, vissen, wandelen en kennismaken met de natuur... Van de Coteaux de Pouilly tot de samenvloeiing met de Allier, en tot vlakbij Bourbon-Lancy en Digoin, verenigt de Loire al haar passies. Volg deze meanders en bezoek de kunststeden en karakteristieke plaatsen die de rivier omzomen!

Uitzonderlijk natuurlijk milieuOp de oevers stroomopwaarts van de Loire, bij de Bec d'Allier, vermengt het water van twee ongerepte rivieren zich. De zalmen en trekvogels gedijen goed te midden van de evenzo rijke als kwetsbare flora.

Geef u over aan vreedzaam vertier en ontdek de geheimen van de beschermde natuur. Te voet, met een schuit of kano... de tochten uit de Guides de Loire (Gidsen) bieden u de kans om u in te leven in de diversiteit van het natuurlijke milieu....

In Pouilly geeft het Pavillon van het Loiremilieu uitleg over de eilanden en meanders van het natuurreservaat van de Loirevallei. Dit interpretatiecentrum is een prachtig middel om de ecologische waarde van het Loiremilieu te begrijpen... Na afloop van uw bezoek heeft u een nieuwe kijk op uw de informatieve wandelingen, voordat u geniet van de geheimen van de wijnbouwers tijdens de Tour in Pouilly Fumé.


Als geschiedenis en natuur zich vermengen...In Bourbon-Lancy staan goede restaurants, kuren en erfgoed op uw programma. Vanaf de heuvel, waarop dit sfeervolle stadje is genesteld, bewondert u het panorama van de Loirevallei en de vlakten van de Bourbonnais. Gepassioneerd visser? Het meer van Fleury zit vol snoek, karper en andere witvis! Wist u dat het eerste Loirekasteel in Nevers staat? Bezoek het Hertogenpaleis of zweef in een luchtballon boven de rivier... Fietsliefhebbers volgen de Loire via de route Eurovélo 6!

Ga verder terug in de geschiedenis en steek in La Charité-sur-Loire de lange brug over op de rug van een ezel, net als de pelgrims onderweg naar Compostela. De stad wordt gedomineerd door haar cluniacenzerkerk en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.


Lezen en ontspannen op de Loire-oeversTussen de vredige Loire en de eerbiedwaardige abdij heeft u een aangenaam decor voor totale ontspanning gevonden. Blijf er even rondhangen, profiteer van de boekhandels en de grote litteraire rendez-vous: het Festival du Mot in de lente en de Nuit du Livre in augustus... Neem de tijd om te zonnen op het strand van La Charité-sur-Loire !


Office de Tourisme La Charité-sur-Loire, Bertranges, Val de Nièvres
5, place Sainte-Croix - 58400 - LA CHARITE-SUR-LOIRE -
http://www.lacharitesurloire-tourisme.com
contact@lacharitesurloire-tourisme.com
03 86 70 15 06
03 86 70 15 06
Office de Tourisme Nevers Agglomération
PALAIS DUCAL - BP 818 - 58000 - NEVERS -
http://www.nevers-tourisme.com
contact@nevers-tourisme.com
03 86 68 46 00
03 86 68 46 00
contact@nevers-tourisme.com
03 86 68 46 00
Office de Tourisme de Pouilly-sur-Loire
30, rue Waldeck Rousseau - 58150 - POUILLY-SUR-LOIRE -
http://www.pouillysurloire.fr
contact@tourdupouillyfume.fr
03 86 24 04 70
  • Découvrez les paysages de la Loire en vidéo
    © ADRT58
    Read more
  • Les Guides de Loire
    Laissez un guide vous conter le fleuve et la rivière... A partir de Nevers, plusieurs thématiques de randonnée sont possibles. Association L.O.I.R.E. Base de Nevers Quai Eduens 58000 Nevers
    Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Saulieu journées gourmandes
Tour de France van lekkere smaken in maart ...

Meer informatie

Art-contemporain_-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »...

Meer informatie

http---bourgogne-du-sud.com-images-bdd-photos-100122-1-141380
"Smaakgenot aan tafel ...

Meer informatie