Noyers-sur-Serein

Mooie middeleeuwse stad in de vallei van de Serein

Ten noorden van de Avallonnais heeft Noyers-sur-Serein mooie verrassingen in petto. Van houten vakwerkhuizen tot gebeeldhouwde zuilen, van blauwe regen tot middeleeuwse bogen... Dit lieflijke en sfeervolle stadje ligt verscholen in een meander van de Serein. Achter de hoge poorten ontdekt u de schilderachtige pleintjes van een van de Mooiste Dorpen van Frankrijk.

Een trotse vestingVanaf de 13e eeuw is het kasteel van Noyers-sur-Serein een van de machtigste bastions van het koninkrijk: de familie Noyers trotseerter de belegering van Blanche de Castille.


In 1346 dirigeert de maarschalk Mile de Noyers de Franse cavalerie naar de slag bij Crécy. Na de uitroeiing van de beroemde familie wordt Noyers-sur-Serein een Hugenotenplaats. De plaats kent een nieuwe bloei onder het bewind van de Hertogen van Luynes.

Gedurende haar hele rumoerige geschiedenis blijft Noyers-sur-Serein een wijnstad: veel ingangen van wijnkelders komen rechtstreeks uit op straat! Wist u dat? Op Hemelvaart gaan de wijnboeren naar de poort van Tonnerre en versieren het standbeeld van de Maagd met Kind, hun beschermheilige.Van de ene naar de andere verrassingZoals het mooie plein van de Marché-au-blé (graanmarkt) eraan herinnert, is Noyers-sur-Serein ook een landbouwstad geweest. Haar naam is afgeleid van het woord nux: noot. De hele stad geeft een beed van een boerenstad die redelijk welvarend is.

Tijdens uw wandelingen schuilt achter elke hoek een nieuwe verrassing! Hier grijnst een gebeeldhouwd gezicht naar u vanaf een torenspits. Daar, een deur op een kier die het gezellige geroezemoes van een taverne laat ontsnappen....

En ziet u de laatste overgebleven daken van de wasplaatsen? Deze platte kalkstenen, te zwaar om te vervoeren, zijn ondanks hun lange levensduur (meer dan 200 jaar) bijna helemaal verdwenen, ten gunste van de dakpan.

Markten en lekkernijenElke herfst wordt de beroemde markt van de bourgondische truffel gehouden onder de bogen van Noyers-sur-Serein. In het centrum van het dorp bieden marktkooplieden hun aardewerk en streekproducten aan.

Blijf op de culinaire toer! Een uitstapje naar de vallei van de Serein leidt u naar het wijndorp Poilly-sur-Serein, middenin het wijngebied van de Chablis.


Office de Tourisme du Grand Vézelay - BIT de Noyers
12, place de l'Hôtel de Ville - 89310 - NOYERS -
03 86 82 66 06
ot.noyers-montreal@orange.fr
http://www.tourisme-serein.fr

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Rencontres-musicales-Vezelay_2017
Een programma van hoge kwaliteit ...

Meer informatie

a2_chalon-sur-saone-2
De handel en de kunst ...

Meer informatie

Illustre Romain Rolland Clamecy_Photo Alain Doire_Bourgogne Tourisme
De adressen van alle hieronder genoemde instellingen kunt u vinden in de tab « Contact & praktische informatie »....

Meer informatie

Sapin de Gloria Friedman
Feest in de kerstbomenhoofdstad ...

Meer informatie