Flavigny-sur-Ozerain

Romantiek en lekkernijen

Aan de andere kant van de heuvels van de Montbard ligt het dorp Flavigny-sur-Ozerain op zijn vooruitstekende rots. Het is een romantisch plaatsje. De abdij, de middeleeuwse straatjes en de vestingmuren laten zijn grote verleden raden. Vergeet niet dat het pittoreske dorp, geclasseerd als een van de Mooiste dorpen van Frankrijk (Plus beaux villages de France), ook een place to be is voor fijnproevers!

Vestingstad...Flavigny-sur-Ozerain is een ommuurde burchtstad in het gebied Auxois. De stad werd achtereenvolgens gemarkeerd door de Gallo-Romeinse periode, het elan van het Europese christendom en de koninklijke macht van de Renaissance:

Caesar zou een van zijn militaire kampen hebben geïnstalleerd op de heuvel, voordat hij het Gallische leger in Alesia zou verslaan.

De middeleeuwse vesting heeft zich vanaf de 8ste eeuw ontwikkeld rondom haar benedictijnenabdij.

Als antwoord op de vijandigheden van de conventie van Dijon installeerde Henri IV in 1590 een parlement in Flavigny-sur-Ozerain.


... en een schilderachtig dorpDe sfeervolle steegjes van Flavigny-sur-Ozerain slingeren tussen de huizen uit de middeleeuwen en renaissance... Tegenwoordig worden ze goed onderhouden door de zorgzame en gepassioneerde bewoners.

Tijdens uw wandeling mag u de abdij Saint-Pierre niet overslaan: in de verlenging van de crypte Sainte-Reine hebben opgravingen een achthoekige kapel en een kooromgang blootgelegd.

Langs stadspoorten met schietgaten en ronde torens vervolgt u uw bezoek met een mooie wandeling op de vestingmuren... En geniet van het prachtige panorama op de heuvels van de Auxois.


Een lekker snoepjeAls Site Remarquable du Goût (Opmerkelijke plek van de Smaak) is de abdij de enige plek waar de bekende anijssnoepjes Anis de Flavigny worden gemaakt. Ze hebben een twaalftal verschillende smaken, van de zwarte bes tot het viooltje. Ze zetten de culinaire traditie voort waar Saint Louis mee is begonnen. Natuurlijk is hun recept sinds de 16e eeuw onveranderd gebleven!

In de zomer mag u de schitterende concerten van het festival van barokmuziek niet missen: de Musicales en Auxois. Wist u dat Flavigny-sur-Ozerain en zijn wijngaarden in 2000 als decor hebben gediend voor de film 'Chocolat' (van Lasse Hallström, met Juliette Binoche en Johnny Depp)?


Labels :

 • Pays d'Art et d'Histoire - Auxois
Office de Tourisme et de la Culture du pays d'Alésia et de la Seine
1, avenue de la Gare - 21150 - VENAREY-LES-LAUMES -
03 80 96 89 13
http://www.alesia-tourisme.net
alesia.tourisme@cc-alesia-seine.fr
03 80 96 89 13
alesia.tourisme@cc-alesia-seine.fr
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme
 • L'Office du Tourisme du Pays d'Alésia et de la Seine vous permet d'inclure Flavigny-sur-Ozerain parmi les plus belles étapes d'un séjour historique et viticole. Visitez les chais du vignoble de Flavigny-Alésia et dégustez les vins issus de 6 cépages : Aligoté, Chardonnay, Auxerrois, Pinot Beurot, Pinot noir et... César !

  D'avril à septembre :
  - Du lundi au samedi : de 9 h 30 à 12 h 30 et de 14h à 19h
  - Le dimanche : de 10 h à 12 h (juillet / août)
  D'octobre à mars :
  - Du lundi au samedi : de 10 h à 12 h et de 15 h à 18 h

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

1355482469124
Gastronomische durf ...

Meer informatie

a2_chalon-sur-saone-2
De handel en de kunst ...

Meer informatie

l'amarylis 1
Zintuigen op scherp, gezelligheid aan tafel ...

Meer informatie