Bibracte en de Mont Beuvray

Archeologie met volle teugen!

In het Massief van de Morvan werd op een beboste heuvel een Gallische stad blootgelegd. Bibracte, met de titel 'Site naturel remarquable', is een museum van Keltische beschaving en een belangrijk onderzoekcentrum. Talrijke activiteiten brengen de Gallische beschaving binnen bereik van het hele gezin.

In de voetsporen van VercingetorixAan het einde van de 2e eeuw voor christus was Bibracte de hoofdstad van het Gallische volk de Eduens. In haar glorietijd huisvestte de stad 10.000 inwoners. Vercingetorix werd er uitgeroepen tot leider van de Gallische coalitie in 52 voor christus.

Met haar vestingwerken en wijken die bereikbaar waren via een centrale boulevard verwelkomt Bibracte u voor een boeiende kijk in het Gallische leven.
Een multifunctioneel pad voor wandelaars, ruiters en mountainbikers volgt de sporen van het Gallische leger naar Alésia, op 120 kilometer van Bibracte.

Tussen natuur en archeologieDe berg Beuvray hoort bij de bezienswaardigheden met het keurmerk 'Grands Sites de France'. Bewonder het panorama en geniet met het gezin van alle mogelijkheden die het archeologisch park biedt.

De permanente tentoonstelling van het museum laat u kennismaken met de Gallische beschaving en geeft informatie over de laatste ontdekkingen.
Te midden van de werven en de tijdelijke tentoonstelling kruipt u in de huid van een archeoloog en doet u mee aan de zomerworkshops van Bibracte. In de lente is het mogelijk om een archeologische stage te volgen met als thema de Gallische keuken...

Liefhebbers van wandeltochten, volg de gidsen en doorgrond samen de mysteries van een stad bedolven onder de bosgrond. De 'queules', bomen met vreemde vormen die vroeger gevlochten heggen vormden, beloven een bijzondere ontmoeting met de natuur.
Zin in spanning en sensatie? Leer de technieken van de 'Tree climbing' en bereik de boomtoppen!

De nacht op de bergBij de opgravingen bent u 's zomers welkom voor de Nacht van de archeologische film van Bibracte. Beleef dé momenten van de geschiedenis op het grote scherm.


Labels :

 • Grand Site de France
Site archéologique de Bibracte
Mont Beuvray - 71990 - SAINT-LEGER-SOUS-BEUVRAY -
03 85 86 52 40
info@bibracte.fr
http://www.bibracte.fr
Horaires d'ouverture
 • A la fois centre archéologique et lieu d'exposition, Bibracte vous accueille toute l'année. Pour saisir tous les aspects du site, les visites guidées sont vivement recommandées. Le site accueille également les scolaires dans le cadre de visites découvertes, d'ateliers pédagogiques ou encore de classes patrimoine.

  Le musée et son exposition temporaire sont ouverts tous les jours :
  - Du 13 mars au 14 novembre, de 10 h à 18 h
  - En juillet et en août, de 10 h à 19 h
 • Bibracte numérique
  Découvrez le nouvel outil numérique de Bibracte en vidéo !
  Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a3_joigny2
Een eeuwenoude geschiedenis...

Meer informatie

Anost festival
Diverse concerten en jamsessies ...

Meer informatie

Table de Chaintre 1
Heerlijke culinaire creaties ...

Meer informatie