Guédelon, Het middeleeuwse kasteel

Guédelon, Het middeleeuwse kasteel

Ze vonden een ongeschonden locatie, een oude, door bos overwoekerde groeve, een landschap uit het jaar duizend. Met deze steen en dit hout bouwen steenhouwers, metselaars, timmerlieden, smeden, menners, pannenbakkers, touwslagers en mandenvlechters een burcht volgens de bouwmethoden uit de 13de eeuw.

Bouwen om te begrijpenWie heeft zich bij een bezoek aan een middeleeuws monument nooit afgevraagd hoe dergelijke bouwwerken tot stand kwamen?Waar kwamen de materialen vandaan?Hoe werden ze vervoerd?Hoe werd een bouwplaats georganiseerd?De middeleeuwse bouwplaats Guédelon geeft tal van deze geheimen prijs. Dankzij deze unieke historische uitdaging begrijpen wij veel meer over de middeleeuwse bouwkunst.
De bouw is in 1997 begonnen en zal in 2025 klaar zijn.Ontdek de ambachten van een historische bouwplaats
Op Guédelon vinden we alle belangrijke materialen om een burcht te bouwen, steen, aarde, hout, zand ...Wanneer u de ateliers rondom de burcht bezoekt komt u stapsgewijs alles te weten over het bouwen in de middeleeuwen.


Een levendige bouwplaatsHet bijzondere van Guédelon is dat men de bouwplaats kan bezoeken met of zonder gids. Een dag op Guédelon is een dag terug in de tijd, een dag samen met middeleeuwse werklieden. Gedurende het seizoen worden verschillende animaties aangeboden, steenhouwen, winnen van ijzererts, bakken van dakpannen en vloertegels in het bos, middeleeuws koken in de keuken van de burcht.Op de website, www.guedelon.fr vindt u een overzicht van alle animaties.

Vervolg uw reis in het hart van de Puisaye op de website www.puisaye-forterre.com. In deze door Collette zo geliefde streek staan u nog vele verrassingen te wachten; Château de Saint Fargeau, Château de Ratilly, Parc Naturel de Boutissaint...


Guédelon, nous bâtissons un château fort
D 955 - 89520 - TREIGNY-PERREUSE-SAINTE-COLOMBE -
03 86 45 66 66
reservations@guedelon.fr
http://www.guedelon.fr
https://www.youtube.com/channel/UCy9Kti8oDm_wmbU7-yLRfog
https://billetterie-guedelon.tickeasy.com/fr-FR/votre-billet?_ga=2.241877506.1281310046.1534941924-867730241.1530958795
03 86 45 66 66
guedelon@guedelon.fr
Horaires d'ouverture du chantier médiéval de Guédelon
  • Pourquoi ne pas revenir à Guédelon chaque année pour constater l'avancée des travaux ?

    De mi mars à début novembre : jours et horaires d'ouverture consultable sur www.guedelon.fr

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_paray-le-monial-2
Een architecturaal manifest ...

Meer informatie

a2_hospices-beaune2
Een lange ziekenhuistraditie...

Meer informatie

Couron plat (2)
Bijzondere, geïnspireerde culinaire composities ...

Meer informatie

a3_chatillon
Een prinses van dertig jaar ...

Meer informatie