Stad van kunst en geschiedenis

Ten noorden van Auxerre ligt een stad 'op het water', vertrekpunt om te varen op het Canal de Bourgogne. Haar verleden en de architectuur van haar monumenten en haar uitstekende restaurants zijn ingrediënten die veel vakantieplezier en ontspanning beloven.

Een eeuwenoude geschiedenisGesticht in de Romeinse tijd heeft Joigny zich in de 10e eeuw ontwikkeld met de bouw van een vesting (kasteel, kapel en vestingmuur).
In de renaissance heeft een afschuwelijke brand de stad verwoest. De stad herstelt zich echter snel, dankzij de rijkdom gegenereerd door zijn sterke handel. Tijdens de wederopbouw werden de typische vakwerkhuizen opgetrokken die nu nog te bewonderen zijn.


Authentieke wijkenEen deel van Joigny's erfgoed bevindt zich in het hart van drie opmerkelijke wijken.
 • Rondom het kasteel volgt de wijk Saint-Jean de omtrek van de voormalige vestingmuren. De straten zijn omzoomd met herenhuizen en vakwerkhuizen. U kunt er ook het bijzondere tongewelf bewonderen van de kerk Saint-Jean.

 • In het westen ligt de wijk Saint-Thibault van ambachtslui, winkeliers en wijnhandelaren. Hier rijst de kerk Saint-Thibault (staat op de monumentenlijst) fier omhoog.

 • De typische wijnbouwersfeer treft u in de wijk Saint-André met traditionele huizenen geplaveide straten.


Zin in iets origineels? Elke zomer zorgen komieken en artiesten van Les Nuits Maillotines voor een spectaculaire rondleiding. Een ludieke kennismaking met de mooiste monumenten en beroemde personages die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de stad....

Walhalla voor fijnproeversJoigny heeft ruim dertig hectare wijngaarden, beplant met de druivensoorten Pinot gris, Pinot noir en Chardonnay. Voor fijnproevers zijn de verfijnde en aparte gerechten van het sterrenrestaurant La Côte Saint Jacques niet te versmaden. Bijzonder aangenaam is het om hier een kookles van de chef-kok te volgen en daarna te genieten van Spa en binnenzwembad.


Labels :

 • Ville d'Art et d'Histoire
Office de Tourisme de Joigny et du Jovinien
4, quai Ragobert - BP 52 - 89302 Joigny Cedex - 89300 - JOIGNY -
03 86 62 11 05
accueil@joigny-tourisme.com
http://www.joigny-tourisme.com
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme de Joigny
 • L'office du tourisme de la ville de Joigny vous informe sur les activités culturelles, les manifestations et les visites guidées. Anglais et espagnol sont parlés à l'accueil.

  De mars à juin, l'office du tourisme est ouvert :
  - Le lundi, de 14 h à 17 h
  - Du mardi au vendredi, de 9 h à 12 h et de 14 h à 18 h
  - Le samedi de 9 h à 13 h et de 14 h à 18 h

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Festival-film-policier-Beaune_generique
Films, sterren en rode lopers ...

Meer informatie

Affiche-D-Jazz-2018-1920x1080
Een prestigieus evenement ...

Meer informatie

Ecusson2011_P1010376
Streekgerechten in een originele versie ...

Meer informatie

Anost festival
Diverse concerten en jamsessies ...

Meer informatie