Tussen cultus en passie

Naast haar rol als hoofdstad van mooi aardewerk en belangrijke bedevaartplaats wordt de voormalige stad van de hertogen gedomineerd door het eerste Loirekasteel. Stad van kunst en geschiedenis, ontmoetingspunt voor natuurliefhebbers, bekende bestemming voor ballonvaarders en amateurs van autosport... Kortom, Nevers is veelzijdig en bruisend.

Een inspirerende heuvelAl in de Gallo-Romeinse tijd ontwikkelde Nevers zich op een heuvel boven de Loire, voordat de stad in de 5e eeuw een belangrijk kloostercentrum werd.
Als bijzonderheid heeft de kathedraal St-Cyr et Ste-Juliette twee koorafsluitingen in verschillende stijlen: het ene is romaans en het andere gotish.
De internationale bedevaart van de Heilige Bernadette zet de religieuze traditie voort van Nevers als heilige stad. Het lichaam van Bernadette Soubirous rust dus in de kapel van het klooster Saint-Gildard.

Het Hertogenpaleis is een van de mooiste voorbeelden uit het begin van de renaissance.

Tussen Loire en AllierIn de 16e eeuw lieten de hertogen van Nevers Italiaanse meesters overkomen, wat de aanzet gaf tot de bloeiperiode van de pottenbakkerskunst. De Loire maakte de handel makkelijker
.
Nevers is tegenwoordig het startpunt van meerdere routes langs de laatste ongerepte rivier van Europa. Met de gidsen 'Guides de la Loire et de l'Allier' en de Kanoclub van de Nivernais is het mogelijk om de oevers te verkennen buiten de betreden paden. Beleef de sfeer van de Loire wanneer u de stroom afdaalt in een praam....
Hoogte winnen? Vlieg over de landelijke Nivernaise met een luchtballon! En op de grond organiseert het autocircuit van Magny-Cours clinics voor coureurs..

Goede keukens en... snoepjes!Om de kleine trek te stillen, proeft u bijvoorbeeld een 'Négus'. In 1900 werden deze lekkere snoepjes gecreëerd door het Maison Grelier, ter gelegenheid van het bezoek van de keizer van Abessinië (huidige Ethiopië). Twee straten verder biedt Jean-Michel Couron een inventieve menukaart met hamuit de Morvan en verse geitenkaas....


Labels :

 • Ville d'Art et d'Histoire
Office de Tourisme Nevers Agglomération
PALAIS DUCAL - BP 818 - 58000 - NEVERS -
http://www.nevers-tourisme.com
contact@nevers-tourisme.com
03 86 68 46 00
03 86 68 46 00
contact@nevers-tourisme.com
03 86 68 46 00
Horaires d'ouverture de l'Office de tourisme de Nevers et sa région
 • Montgolfière, pilotage automobile, canoë, faïence, pèlerinage, découverte du patrimoine religieux... L'office du tourisme de Nevers vous propose plus de quinze idées-séjour.

  D'octobre à mai :
  - Du lundi au samedi, de 10 h à 12 h 30 et de 14 h à 18 h
  - Les jours fériés d'avril et de mai, de 10 h à 13 h et de 15 h à 18 h, y compris le 1er Mai
  - Fermeture le dimanche
  De juin à septembre :
  - Du lundi au samedi, de 9 h 30 à 13 h et de 14 h à 18 h 30
  - Dimanche et jours fériés, de 10 h à 13 h et de 15 h à 18 h
  L'office de tourisme est fermé les 1er janvier, 1er novembre, 11 novembre et 25 décembre.

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Festival-film-policier-Beaune_generique
Films, sterren en rode lopers ...

Meer informatie

a2_semur-en-brionnais
In de voetsporen van Saint Hugues ...

Meer informatie

Cheval-Photo-Alain-Doire-Bourgogne-Tourisme
Een fantastische rit over historische paden ...

Meer informatie

Louhans Glorieuses Bresse
Beloning voor unieke vakkennis ...

Meer informatie