Kanalen van Bourgondië

Op het water en langs het landschap

Voor drijfhout en transport van aardewerk... De kanalen van Bourgondië kennen een lange geschiedenis en zijn door de mens met de hand uitgegraven. Zeemansbenen zijn niet nodig om dit 1000 km lange waternet te verkennen. Het is uniek in Frankrijk. Met een woonboot, te voet of op de fiets ontdekt u het Bourgondische landschap in uw eigen tempo!

Hulde aan rivierberoepenDe kanalen van Bourgondië werden aangelegd tussen de 17e en 19e eeuw. Ze concurreerden met het spoor. Nu getuigen ze van de geschiedenis van de gebieden die ze doorkruisen.
 • Het Canal du Nivernais diende voor het vervoer van hout uit de Morvan naar Parijs. In Clamecy maakt u kennis met de geschiedenis van de beroemde 'houtdrijvers'...

 • Tot halverwege de 20ste eeuw hebben het Canal de Bourgogne, Canal de la Marne à la Saône, Canal du Centre en het Canal de la Loire generaties lang als bron van inkomsten voor de schippers gefungeerd.

 • Sluiswachters, binnenschippers, restauranteigenaars, havenpersoneel, molenaars, slepers en paardenfokkers... Niet alle beroepen gerelateerd aan kleine en grote rivieren zijn verdwenen. Ontmoet deze mensen! In juni vindt op de oevers van de Saône de 'Pardon des Mariniers' plaats in Saint-Jean-de-Losne. Het evenement houdt de tradities van rivierberoepen levendig.


Langs het water, heel gevarieerd landschapVan dorpen tot kastelen, van beboste valleien tot akkers leiden de kanalen u naar kleine en grote rivieren.

Te voet, met de boot of op fietsSchipper voor een weekeinde of week? Een woonboot huren heeft altijd verrassingen in petto. Bijvoorbeeld in Pouilly-en-Auxois, daar vaart u door een tunnel van 3 kilometer tussen de bassins van de Seine en de Rhône.
Maak ook gebruik van de Voie Verte en de Véloroute... Mooie fietsroutes over voormalige 'jaagpaden' om met uw gezin of vrienden op een andere manier kennis te maken met de kanalen van Bourgondië!


Office de Tourisme Rives de Saône - BIT de Saint-Jean-de-Losne
Esplanade des itinérances - quai Lafayette - 21170 - SAINT-JEAN-DE-LOSNE -
03 80 37 15 70
http://www.saone-tourisme.fr
contact@saone-tourisme.fr
Clamecy Haut Nivernais Tourisme - Office de Tourisme de Clamecy
7-9 rue du Grand-Marché - 58500 - CLAMECY -
http://www.clamecyhautnivernais-tourisme.fr
tourism.clamecy@wanadoo.fr
03 86 27 02 51
03 86 27 02 51
accueil@clamecyhautnivernais-tourisme.fr
Office de Tourisme de Pouilly-en-Auxois**
Le Colombier - 21320 - POUILLY-EN-AUXOIS -
03 80 90 74 24
http://www.pouilly-auxois.com
info@pouilly-auxois.com
 • Le tour de Bourgogne à vélo
  Les itinéraires du Tour de Bourgogne à vélo® suivent le cours de nombreuses voies navigables. Tout au long du parcours, ce label vous garantit des hébergements proposant des services et équipements adaptés aux besoins du cyclotouriste. Un site internet munis d'un bon carnet d'adresses vous permet de bien organiser votre séjour.
  Read more
 • Vidéo : Le Canal du Nivernais
  Vidéo de France Télévision diffusée pendant le journal télévisé.
  Read more
 • Vidéo TF1 : les voies navigables de Bourgogne
  Le Canal de Bourgogne
  Read more
 • Itinéraire numérique des canaux de Bourgogne
  Publié par le Conseil régional de Bourgogne
  Read more

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

a2_paray-le-monial-2
Een architecturaal manifest ...

Meer informatie

a2_hospices-beaune2
Een lange ziekenhuistraditie...

Meer informatie

Couron plat (2)
Bijzondere, geïnspireerde culinaire composities ...

Meer informatie

a3_chatillon
Een prinses van dertig jaar ...

Meer informatie