Een verblijf op het platteland

Laad uw accu op in de frisse lucht. Bent u gestrest, moe of houdt u gewoon van het platteland? Op naar Bourgogne! De groene natuur biedt u een ideale omgeving om nieuwe energie op te doen. Stel uw eigen arrangement samen: heerlijk nietsnutten en wandelen, of een sportief programma voor de actievelingen onder ons, in ieder seizoen.

solutre_village_photo_alain_doire_bourgogne_tourismechateauneuf

Momenten van rust in de Bourgondische natuur

De glooiende landschappen van Bourgogne zijn een ware uitnodiging tot ontspanning.

Voor een 100% rustarrangement kunt u naar een van de natuuroorden van de regio gaan. Zo is het heerlijk wandelen in het hart van de Puisaye, maar ook in de straatjes van Bléneau, in de Yonne. Langs het kanaal van Bourgogne, in de streek rond Auxerre biedt het natuuroord Montbard een uitzonderlijk uitzicht over de vallei van de Brenne vanaf de 14 terrassen van de historische tuin. Aan de rand van de Bresse, ten zuidoosten van Tournus , biedt het natuurreservaat La Truchère-Ratenelle een landschap van duinen en meren, waar u zich een voelt met de natuur ...

En waarom zou u niet van uw vakantie profiteren om te "cocoonen"? In Saulieu ontvangt de relais Bernard Loiseau Spa u het hele jaar door voor een moment van ontspanning. U kunt vervolgens lunchen of dineren in het bijbehorende, in de Michelingids vermelde drie sterren restaurant . In het hart van de Charolais-Brionnais vormen de ‘cadoles’ (stenen hutten) van La Colline du Colombier van chef-kok Michel Troisgros een ware oase van rust.

De natuurliefhebbers kunnen hun intrek nemen in het regionaal natuurpark van de Morvan. De wandelaar kan hier zijn hart ophalen aan zo'n 100 km aan wandelpaden. In Anost mag u de paden naar het meer van Les SettonsAutun en  Bibracte niet missen.

In de streek Nivernais en in de Côte-d'Or kunt u te voet, te paard of met de fiets het bos van Bertranges en dat van het pays châtillonnais (streek rond Châtillon-sur-Seine) doorkruisen. In deze twee boslandschappen vindt men een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Maak uw kennis van het Bourgondische land compleet tijdens een bezoek aan een boerderij  .voorzien van het kwaliteitslabel « Bienvenue à la ferme » of « Accueil paysan ». De boeren zullen u met veel plezier kennis laten maken met hun vak en u enkele van hun beste producten laten proeven en u, in het voorkomende geval, onderdak bieden.

U kunt in de streek ook genieten van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants van  Logis de France  in de streek, die een smakelijke gastronomie op basis van streekproducten  bieden. Voor een eenvoudigere maaltijd zijn er de café's en bistro's en restaurantboerderijen waar u smakelijke, authentieke producten in een gezellige sfeer kunt nuttigen.

Als u iets bijzonders zoekt, huur dan een kamer in een watertoren in het Pays de Forterre. U kunt ook overnachten in in een woonwagen op het platteland in Iguerande of in het boothuis van Saint-Firmin, in de buurt van Le Creusot. Als u liever wat meer mensen om u heen wilt, kunt u uw tent opslaan of een chalet huren in een van de talrijke campings van de streek, of voor arrangement kiezen in een vakantiedorp, zoals VVF in Châtel-Censoir.

En de meest originele formule voor een natuurvakantie is misschien wel het riviertoerisme waarvoor Bourgogne, met zijn 1000 km aan waterwegen, de regio bij uitstek is.

Voor degenen die een actieve vakantie willen, biedt Bourgogne een grote hoeveelheid aan sportactiviteiten, in ieder seizoen.

Bourgogne een uitstekende streek om te fietsen, met van noord tot zuid talrijke fietspaden. Maak een stop in Vézelay en  volg de fietsroute die u langs het historisch erfgoed van het dorp leidt: basiliek Sainte-Madeleine, wijnhuizen, renaissancehuizen...

Ook langs de wateroevers kan men fietsen. Langs de oevers van het kanaal van Bourgogne zijn speciale fietspaden aangelegd. U kunt ook de aangegeven paden van de  Voie Verte op de fietsroute Tour de Bourgogne à vélo  volgen, die u langs karaktervolle steden, monumenten en het hart van de wijngaarden leidt. U vindt verfrissing bij de talrijke waterpunten en zwemvijvers waar u tijdens uw tocht langs komt.

Behalve de voor ATB bedoelde tochten  kunt u ook talrijke andere sporten beoefenen in het regionale natuurpark van de Morvan.. Ga naar de Cure of de Chalaux voor een partijtje raftingkano-kajak of wildwaterzwemmen; in alle meren van de Morvan kunt u alle watersporten beoefenen (zwemmen, watersport, vissen, ...)U kunt ook op de rug van een trots strijdros de  Tour équestre du Morvan  afleggen. Liefhebbers van klimmen zullen het boomklimparcours in Saint-Père of het klimparcours in Lormes zeker waarderen.

Maar op het platteland van Bourgogne worden ook de feestelijke activiteiten niet vergeten, met het hele jaar door voor elk wat wils: festival van het Franse chanson in Lormes in juli, muziekfestivals in en rond Auxerre in augustus, het festival Awaranda in Iguerande in september en het historische schouwspel in het kasteel van Saint-Fargeau, de hele zomer lang.

 

Bekijk onze aanbiedingen