Muziek en schatten uit de streek

04/07/2018 - 07/07/2018

Het dorp Couches viert het beginnen van de zomer met een jazzy festival. Het evenement, dat legendarisch is geworden door zijn gezellige sfeer, biedt ook de gelegenheid om de regio en het erfgoed van de streek te ontdekken. Het trekt gerenommeerde artiesten en een steeds groter publiek.

Grote namen uit de jazzwereld en boeiende ontdekkingen


In 1986 ging een klein team van musici en liefhebbers een uitdaging aan: een jazzfestival oprichten op het platteland van Bourgondië. Om precies te zijn in Couches, een dorpje met ongeveer 1500 inwoners. Meer dan vijfentwintig jaar later wordt dit avontuur elke eerste week van juli (van woensdag tot zaterdag) voortgezet met een veeleisend, hoogwaardig programma!

Tegenwoordig verwelkomt het festival Jazz à Couches grote namen uit de jazzwereld, Frans, Europees en internationaal. In 2011 traden bijvoorbeeld de beroemde percussionist André Ceccarelli en de illustere Israëlische contrabassist Avishai Cohen op. Het podium is ook toegankelijk voor optredens van musici uit de Chalonnais en conservatoriumleerlingen.

De artiesten geven veel concerten, bieden masterclasses aan en presenteren nieuwe werken; als duo, trio of zelfs met een big band (orkest). Alle invloeden komen samen: jazz, Oosterse muziek en rhythm-and-blues.Een regio opent haar deuren…


Het festival brengt ook de sterke punten van de regio Bourgondië onder de aandacht. Haar gastronomie, met veel proeverijen van streekproducten, en haar toeristische en historische rijkdommen.

De concerten worden op twee prachtige locaties gegeven:

  • de gratis concerten en de concerten overdag in de priorij Saint-Martin;

  • de avondconcerten in een tent tegenover het kasteel van Margaretha van Bourgondië.

De gezelligheid van het dorp en het festival zijn inmiddels legendarisch. Het evenement trekt jaarlijks een steeds groter publiek uit de regio, maar ook veel toeristen op zoek naar een moment van muzikale verrukking.


Jazz à Couches
Place de la République - Château de Couches - Zone de Loisirs - 71490 - COUCHES -
04/07/2018 - 07/07/2018
http://www.jazzacouches.fr
03 85 49 66 29
contact@jazzacouches.fr

Zoeken

Plaats een afstand om bezienswaardigheden te krijgen

Km
Berekende route via Google Maps aan de hand van een drive respect voor snelheidsbeperkingen. Reistijd is geen rekening gehouden met het verkeer en langzaam zones. U wordt doorgestuurd op Google Maps als u klikt op "Zie mijn route" te klikken.
Voer een adres, postcode en stad in

Misschien wilt u ook

Toucy-Jazz-P_-Cibille
Een muzikaal programma van hoge kwaliteit ...

Meer informatie

32314-Théâtre-en-mai-V.Arbelet
Het niet te missen evenement voor toneelliefhebbers ...

Meer informatie